Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 juli 2006

Elekta levererar till sjukhus på Odense

Elekta tillkÀnnagav idag en omfattande order pÄ avancerad utrustning för strÄlterapi av cancer, inklusive bland annat tvÄ Elekta SynergyŸ, frÄn Odense Universitetssjukhus som Àr en av Danmarks frÀmsta cancerkliniker.
Sjukhuset kommer ocksÄ att installera ett elektroniskt informationssystem frÄn IMPAC Medical Systems, ett dotterbolag till Elekta. Det totala ordervÀrdet överstiger 46 miljoner DKK (motsvarande ca 57 Mkr).

Med hjÀlp av Elekta SynergyŸ, det ledande systemet för bildstyrd strÄlterapi (IGRT) och intensitetsmodulerad strÄlterapi (IMRT), sÄ kommer klinikpersonalen i framtiden att kunna visualisera tumören och den omgivande vÀvnaden i tre dimensioner vid sjÀlva behandlingstillfÀllet. Detta möjliggör en mer aggressiv behandling med förbÀttrad precision och noggrannhet, samtidigt som risken för att skada omgivande frisk vÀvnad minskar.

IGRT har sedan metoden introducerades, snabbt nÄtt stor klinisk acceptans vÀrlden över, och Elekta Synergy har etablerats som referenssystem för denna typ av strÄlterapi med hög precision och noggrannhet. NÀr det var dags för cancerkliniken vid Odense Universitetssjukhus att uppgradera och utöka sin kapacitet för strÄlbehandling av cancer valde man Elekta efter att ha genomfört en grundlig utvÀrdering av ett flertal leverantörer.

Elekta kommer dessutom ocksÄ att leverera en Elekta Synergy Platform, dvs. en linjÀraccelerator förberedd för uppgradering till ett komplett system för IGRT, samt Àven uppgradera en av sjukhusets befintliga linjÀracceleratorer.

”Efter att ha besökt ett antal kliniker med IGRT-lösningar i kliniskt bruk sĂ„ ansĂ„g vi att Elekta Synergy bĂ€st motsvarade vĂ„r höga kravspecifikation. En annan viktig faktor var att Elektas lösningar finns pĂ„ mĂ„nga kliniker runt om i vĂ€rlden vilket har resulterat i en omfattande klinisk dokumentation, mera omfattande Ă€n för nĂ„got annat system”, sĂ€ger Knud Aage Werenberg, Cheffysiker pĂ„ radiumkliniken vid Odense Universitetssjukhus, och han tillĂ€gger ”vi Ă€r ocksĂ„ tacksamma för att Elekta kan leverera en mjukvarulösning frĂ„n IMPAC som innebĂ€r att effektiviteten ökar pĂ„ kliniken vilket i slutĂ€ndan kommer vĂ„ra patienter till nytta.”

IMPACs integrerade informationssystem hjÀlper till att stödja och förbÀttra cancerbehandlingen genom att hantera informationsflöden under hela behandlingsprocessen, frÄn diagnostik och behandlingsplanering. Systemet gör det möjligt för kliniken att integrera och koppla samman behandlingsprocesserna frÄn olika leverantörer av linjÀracceleratorer. IMPACs system valdes ocksÄ efter en omfattande undersökning av marknaden för informationssystem inom cancervÄrden.

”Vi har samarbetat med kliniken vid Odense Universitetssjukhus under mĂ„nga Ă„r och vi Ă€r mycket glada över att de valde Elekta som leverantör nĂ€r det var dags att ta steget att uppgradera och expandera sin verksamhet. Detta Ă€r ytterligare ett bevis pĂ„ Elektas ledande stĂ€llning inom avancerade kliniska lösningar för strĂ„lterapi av cancer och visar att vad Elekta har att erbjuda Ă€r vĂ€l anpassat till vad kunderna vill ha”, sammanfattar Lennart Ward, Chef för Elekta's affĂ€rsenhet för Norden och Baltikum.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1