Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 juli 2006

Senea tecknar Ramavtal med 33 elnätbolag

Senea har tecknat avtal med SAMS-gruppen som en av flera leverantörer av insamlingssystem och Nya Generationens (NG) elmÀtare.
SAMS bestÄr av 33 nÀtbolag i samverkan som genom denna upphandling har möjlighet att ropa av hÄrdvara för insamlingssystem och kommunicerande elmÀtare enligt ramavtalet. Totalt omfattar nÀtbolagen 1 100 000 mÀtpunkter och de har för avsikt att genomföra en total utbyggnad fram till 2009-07-01.

”Vi Ă€r mycket nöjda med detta beslut och ser goda möjligheter att fĂ„ leverera en bra andel av antalet mĂ€tpunkter. SAMS-gruppen bestĂ„r av bolag av olika storlek och ett antal Ă€r redan idag kunder till oss.” sĂ€ger Bengt Sundling, VD för Senea.

SAMS-gruppen har utvecklat kraven pÄ elmÀtare för att ta tillvara de ökade möjligheter som man fÄr vid fullt utbyggda system. NÄgra önskemÄl har bl. a. vart brytfunktion, strömavbrottsinformation och möjlighet att hÀmta mer information frÄn mÀtpunkterna. Brytfunktionen kan exempelvis anvÀndas för att via fjÀrrmanövrering koppla i och ur leveranser.

SweMet heter den nya svenska mÀtartillverkaren som tagit de nya kraven pÄ funktionalitet pÄ allvar och industrialiserat en NG-mÀtare som möter dessa krav. Inbyggd brytfunktion, smÄ dimensioner och Senea kommunikation bÄde för radio och elnÀtskommunikation Àr nÄgra viktiga fördelar.

SweMet sÀllar sig dÀrmed till Actaris, Landis+Gyr och Kamstrup med elmÀtare som har inbyggd Senea kommunikation. Oavsett vem som levererar elmÀtaren svarar Senea systemfunktionaliteten, en uppskattad valfrihet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2