Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 juli 2006

Volvo IT i partnerskap med GE Healthcare

Volvo IT ska lagra alla röntgenbilder med tillhörande patientinformation frÄn sjukhusen i VÀstra Götalandsregionen. Uppdraget kommer frÄn medicinteknikföretaget GE Healthcare som bygger ett nytt, centralt system för sjukhusen.
Personalen pÄ sjukhusen loggar in i systemet för att hÀmta röntgenbilder inklusive patientinformation i en gemensam databas. Det centrala systemet och databasen körs i datorer som övervakas och skyddas i Volvo IT:s underjordiska datorhallar. Volvo IT ansvarar för att systemet och databasen Àr tillgÀngliga för sjukhusen dygnet runt.

”Volvo IT har lösningar för sĂ€ker hantering av stora mĂ€ngder data som mĂ„ste lagras centralt. Detta hjĂ€lper oss att leverera en effektiv lösning för regionens röntgenbilder”, sĂ€ger Thomas Anderzon, försĂ€ljningschef inom GE Healthcare i Norden.

”Vi behöver moderna och kostnadseffektiva lösningar för att bli en ledande IT-region i Europa. DĂ€rför ser vi positivt pĂ„ att den IT-kunskap och de resurser som finns inom Volvokoncernen anvĂ€nds”, sĂ€ger Gösta Malmer, VĂ€stra Götalandsregionens IT-direktör.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1