Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 juli 2006

Pricer säljer sina aktier i Appulse

Pricer AB har ingÄtt ett avtal om försÀljning av sitt 51-procentiga innehav av aktierna i Appulse Retail Software Solutions Private Limited, New Delhi, Indien till de ÄterstÄende delÀgarna i bolaget.
Appulse arbetar med utveckling av mjukvara som tillsammans med andra applikationer anvÀnds i Pricers ESL-system.

Appulse skapades gemensamt av Pricer och indiska mjukvaruingenjörer 2003 som en del i Pricers utveckling av den nya ESL-plattform som stödjer nya bildskÀrmslösningar sÄvÀl som en plattformsoberoende distribuerad lösning.

”Appulse söker nu tillvĂ€xtmöjligheter och vill utvecklas i en riktning utanför Pricers intresseomrĂ„den och dĂ€rför skiljs företagen Ă„t formellt, men vi kommer att fortsĂ€tta samarbeta. Pricer har ett avtal med Appulse som sĂ€kerstĂ€ller fortsatt mjukvaruutveckling, ” sĂ€ger Jan Forssjö, VD i Pricer.

Antalet anstÀllda i Appulse per 31 mars 2006 uppgick till 56 av Pricerkoncernens 124. I och med avyttringen av Appulse kommer antalet anstÀllda i Pricer att reduceras i motsvarande omfattning. Appulse hade under 2005 en omsÀttning som uppgick till 8,5 MSEK med ett resultat pÄ 1,2 MSEK, huvudsakligen frÄn tjÀnster till Pricer. Aktierna Àr försÄlda till ett nÀra bokfört vÀrde i Pricerkoncernen innebÀrande att de finansiella effekterna av transaktionen Àr begrÀnsade.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1