Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 07 juli 2006

OKI och Precise Biometrics i samarbete

Precise Biometrics AB, som utvecklar och sÀljer biometriska sÀkerhetslösningar baserade pÄ fingeravtryck och smartkort har ingÄtt ett affÀrsavtal med Oki Electric Industy Co, Ltd.
För att möta marknadens krav pÄ kostnadseffektiv fingeravtrycksteknik hÄller Oki pÄ att utveckla och producera en helt ny produktfamilj i vilken Precise Biometrics teknik kommer att ingÄ. Avtalet innebÀr att Precise Biometrics initialt erhÄller ett engÄngsbelopp och dÀrefter royalities per sÄld enhet.

Oki erbjuder sina kunder tekniker, lösningar och produkter, inom telecom-, skrivar- och halvledarmarknaden. Bolaget etablerades 1881 och har en omsÀttning pÄ cirka 42 miljarder kronor med en vinst pÄ drygt 313 miljoner kronor. Bolaget Àr noterat pÄ Tokyobörsen.

"Vi Àr vÀldigt stolta över att kunna presentera ett affÀrssamarbete med Oki, som Àr marknadsledande inom sitt omrÄde och har mÄnga stora och betydelsefulla företag i sin kundlista. Detta stÀrker ytterligare vÄr position som det ledande företaget inom biometribranschen. VÄrt nya affÀrsavtal med Oki Àr helt i linje med vÄrt ökade fokus pÄ licensintÀkter och strategiska samarbeten," sÀger Christer Bergman, VD och koncernchef för Precise Biometrics.

"Vi Àr vÀldigt glada över att samarbeta med Precise Biometrics och Àr övertygade om att detta Àr ytterligare ett steg nÀrmare införandet av biometri som en naturlig del nÀr det gÀller IT-sÀkerhet. Detta bekrÀftar Àven vÄr position, att vi tillsammans med Precise Biometrics blir en av de ledande leverantörerna pÄ den globala biometrimarknaden", sÀger Shinya Takahashi, VP of Silicon Solution Company of Oki.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2