Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 juli 2006

Sony Ericsson köpas upp?

Enligt realtid.se ser analytiker pÄ Gartner mobiltelefontillverkaren Sony Ericsson som ett företag inom mobiltelefonindustrin som kan vara aktuellt för uppköp.
Sony Ericsson spÄs fÄ ett av sina bÀsta kvartal det andra kvartalet i Är men framöver ser man frÄn analytikerhÄll att Sony Ericsson kommer att fÄ det tufft.

MÄnga analytiker rosar Sony Ericsson som lyckats vÀl med att profilera sina mobiler med hög grad av teknikinnehÄll.

– Releasen av företagets Walkmantelefoner gjorde att fler personer blev medvetna om företagets mobiltelefoner. Nu gĂ€ller det att produkterna har den höga kvalitĂ©n som kunderna efterfrĂ„gar. De som köper sin mobiltelefon i dag kommer att byta den om drygt ett Ă„r. Om de inte Ă€r nöjda köper de istĂ€llet en produkt frĂ„n den leverantör som de sedan tidigare Ă€r vana med att anvĂ€nda, sĂ€ger Carolina Milanesi analytiker pĂ„ Gartner till realtid.se.

– Rapporten för det andra kvartalet i Ă„r kommer att bli ett av de bĂ€sta som Sony Ericssons nĂ„gonsin har haft. Än sĂ„ lĂ€nge tar företaget marknadsandelar men framöver lĂ€r det bli allt jobbigare att kunna konkurrera i segmentet för högteknologiska mobiltelefoner dĂ€r Sony Ericsson finns. Nokia Ă€r en av dem som har fĂ„tt fram ett antal mycket bra telefoner inom samma segment, sĂ€ger Greger Johansson, telekomanalytiker pĂ„ Redeye till realtid.se.


Analytikerna spÄr dock att tillvÀxten pÄ marknaden kommer att avta.

– För att klara konkurrensen mĂ„ste Sony Ericsson fortsĂ€tta att vara först ute med den nyaste tekniken. Förutom att förbĂ€ttra den teknik som de redan anvĂ€nder som, mp3-spelare och kamera, sĂ„ mĂ„ste företaget hitta ytterligare funktioner som kan locka anvĂ€ndarna. En trend som varken Sony Ericsson eller Nokia hakat pĂ„ som kan vara en miss, Ă€r de tunna telefonerna som nu finns pĂ„ marknaden. Är detta en vĂ€xande trend bör de följa den, sĂ€ger Carolina Milanesi till realtid.se.

– Konkurrensen framöver kan bli tuff och pĂ„ sikt kan ett uppköp av Sony Ericsson bli en möjlig utgĂ„ng. Anledningen till att Sony Ericsson skulle vara intressant för nĂ„gon spelare kan vara att företaget vill bli större och starkare pĂ„ den europeiska marknaden. Även systemmarknaden blir allt tuffare. En försĂ€ljning av Sony Ericsson skulle kunna ge moderbolaget Ericsson mycket pengar, sĂ€ger Greger Johansson till realtid.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2