Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 juli 2006

Autoliv startar elektronikutveckling i Rumänien

BilsÀkerhetsföretaget Autoliv Inc. har öppnat ett utvecklingscenter för elektronikkomponenter i Timisoara RumÀnien. Centret kommer att sköta elektronikutveckling Ät europeiska kunder.
Efter att Autoliv för nÄgra veckor sedan öppnat en elektronikfabrik och ett teknikcenter i Shanghai för att serva den asiatiska marknaden fortsÀtter Autoliv nu satsningen pÄ sina elektronikprodukter i lÄgkostnadslÀnder.

Den nya rumÀnska anlÀggningen kommer, nÀr den Àr fullt utnyttjad, att sysselsÀtta över 100 personer i första hand programmerare för bilsÀkerhetselektronik.

För att sÀnka kostnaderna började Autoliv 1999 att flytta tillverkning till lÄgkostnadslÀnder. Som ett resultat av detta har koncernen idag 45% av sina medarbetare i lÄgkostnadslÀnder jÀmfört med mindre Àn 10% 1999 dÄ flyttningarna inleddes.

"Under 2004 beslöt vi oss för att följa upp dessa flyttningar genom att öka inköpen i lÄgkostnadslÀnder till 50% före slutet av detta decennium frÄn 15% 2004. Flytten av utvecklingsresurser som vi nu inleder Àr dÀrför den tredje vÄgen i vÄr lÄgkostnadsstrategi " förklarar Autolivs VD och koncernchef Lars Westerberg.

"Under vÄr expansion i lÄgkostnadslÀnder har vi imponerats av personalen i dessa lÀnder, deras yrkesskicklighet, utbildningsnivÄ och arbetsvillighet. Det Àr dÀrför vi nu satsar pÄ att Àven flytta utvecklingsjobb till lÄgkostnadslÀnder. Det Àr nödvÀndigt för att sÀnka kostnaderna och kunna klara vÄra kunders krav i den konkurrensmÀssigt tuffa bilindustrin" sÀger Lars Westerberg.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2