Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 juli 2006

Electrolux och Sharp i samarbete

Electrolux och Sharp Corporation har inlett ett samarbete för att utveckla en ny innovativ linje av medelstora frostfria kylskÄp. Projektet Àr en del av ett bredare strategiskt samarbete mellan de bÄda bolagen.
KylskĂ„psprojektet pĂ„börjades förra Ă„ret och omfattar utbyte av information, ”know-how” och resultat av konsumentundersökningar. Inom omrĂ„det produktutveckling och teknisk utveckling har de bĂ„da företagen byggt en struktur för att dela arbetsuppgifter inom produktplanering, tillverkning och utvĂ€rdering av produkter.

Detta första projekt omfattar gemensam utveckling av sex olika typer av miljövÀnliga och energisnÄla smÄ och medelstora frostfria kylskÄp. Electrolux och Sharp kommer att differentiera produkterna vad gÀller marknadsföring, design och funktioner. Produkterna kommer att tillverkas i Sharps fabrik i Thailand och lanseras under hösten 2006.

Genom samarbetet inom kylskÄpsutveckling och tillverkning har de bÄda bolagen lagt grunden för att fortsÀtta att tillvarata varandras respektive styrkor för ökad konkurrenskraft. Den lÄngsiktiga mÄlsÀttningen med samarbetet Àr att erbjuda konsumenter innovativa produkter och minska tiden det tar för produkter att nÄ marknaden.

Ett flertal projekt pÄgÄr inom andra produktkategorier. Samarbetet omfattar ocksÄ inköp med mÄlsÀttningen att minska materialkostnader.

Sharp och Electrolux har idag affÀrsrelationer vÀrda mer Àn 100 miljoner dollar, en summa som berÀknas öka.

”VĂ„ra bolag har olika styrkor”, sĂ€ger Sharps koncernchef Katsuhiko Machida. ”Sharp Ă€r ledande inom ”one-of-a-kind” teknologi inom miljö och hĂ€lsa medan Electrolux Ă€r ledande inom konsumentinsikt och produktutveckling. Denna kombination Ă€r unik och kommer att resultera i nya och spĂ€nnande lösningar dĂ„ vĂ„ra bolag kommer att nyttja varandras styrkor”.


”Detta Ă€r en unik modell för samarbete mellan tvĂ„ företag som delvis konkurrerar med varandra”, sĂ€ger Hans StrĂ„berg, Electrolux VD och koncernchef. ”Vi har skapat en öppenhet som medger att vi delar produktplaner och teknologi inom omrĂ„den som bĂ„da företagen kan dra fördelar av. Samarbetet Ă€r klart i linje med Electrolux innovationsstrategi”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1