Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
RoHS | 20 juli 2006

Vad skiljer Kinas RoHS från EU:s?

Efter att EU infört RoHS-direktivet sÄ var det sÄ Kinas tur att följa efter. Men direktiven Àr inte helt lika.
MÄnga produkter som förbjudits under EU:s RoHS-direktiv Àr fortfarande tillÄtna i Kina. Elektronisk radarutrustning, telekomprodukter, sÀndnings, och TV-utrustning, datorer, hushÄllselektronik, mÀtinstrument, speciell elektronisk apparatur, komponenter och material och packningsmaterial till elektronik Àr produkter som berörs av Kinas RoHS. DÀremot Àr inte leksaker inkluderade. Som jÀmförelse kan tillÀggas att material och komponenter inte ingÄr i EU:s RoHS-direktiv utan endast fÀrdiga produkter.

Till skillnad frÄn EU:s princip att man listar kategorier med produkter som Àr undantagna frÄn RoHS-direktivet sÄ listar man i Kina de produkter som berörs av direktivet. MII(Chinese Ministry of Information Industry, Àr den instans som identifierar de produkter som berörs och enligt uppgift sÄ tÀnker denna myndighet inte översÀtta listan över de produkter som ingÄr i RoHS-direktivet. Man har heller inte för avsikt att upprÀtta nÄgon myndighetsfunktion för att ge information och support till industrin gÀllande vilka produkter om ingÄr och inte.

I Kina finns det dessutom mÀrkningsstandarder som mÄste följas frÄn och med den 1 mars 2007. En mÀrkning som visar att produkten innehÄller nÄgon av de sex förbjudna substanserna, en förteckning pÄ över vilka förbjudna substanser och i vilka komponenter de ingÄr skall ocksÄ finnas med samt en deklaration av packningsmaterialet skall fÀstas pÄ utsidan av förpackningen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2