Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 24 juli 2006

Analog devices SHARC i Toshibas HD DVD

Toshiba introducerar de första DVD-spelarna som kan leverera högupplöst ljud och bild, och SHARC-processorn stÄr för ljudet.
Analog Devices tillkÀnnagav idag att företagets SHARCŸ-processor har valts av Toshiba för att driva audiosignalkedjan i vÀrldens första HD DVD-spelare, HD-A1 och HD-XA1. HD-A1 och HD-XA1 utnyttjar fyra SHARC-processorer för att ge flerkanalsljud, med andra ord det hifi-ljud som krÀvs i det högupplösta digitala mediaformatet som Àr pÄ vÀg in i dagens digitala hem.

SHARC-processorerna Àr konstruerade för att avkoda flerkanalsströmmar i ett brett spektrum av audioformat. Genom att de utnyttjar 32-bitars flyttalsfunktioner i kretsfamiljen SHARC ADSP-2126x stöder HD-A1 och HD-XA1 bÄde förlustfria och icke förlustfria format frÄn DTSŸ and Dolby Labs ­
inklusive DolbyŸ Digital Plus, Dolby TrueHD och DTS-HD (Core decode). SHARCs processorkraft Àr avgörande för samtidig avkodning av Dolby Digital Plus-strömmar, som kan uppnÄ en hastighet av 3 Mbps, och den samtidiga konverteringen till bakÄtkompatibla Dolby Digital-strömmar.

SHARC-processorerna sköter, förutom den nödvÀndiga konverteringen, Àven upp- och nedsamplingen samt avkodningen av sekundÀr kanal och effektkanal. De utför ocksÄ en omfattande intern flerkanalssignalbehandling, bland annat hanteringen av bas, fördröjning och kanalnivÄ.

"NÀr vi nu lanserar de första HD DVD-spelarna Àr robusta processoregenskaper en förutsÀttning. SHARC-processorerna har varit ledande pÄ marknaden för högpresterande audio i över ett decennium och deras förmÄga att behandla komplexa ljudalgoritmer gör dem idealiska för HD-A1 och HD-XA1," sÀger Hiroyuki Tokoro, Technology Executive, Toshiba Corporation.

"Det Ă€r med glĂ€dje Analog Devices tar pĂ„ sig en uppgift i den hĂ€r revolutionerande nya tekniken som formar konsumenternas sĂ€tt att se film hemmaÂČ, sĂ€ger Mike Haidar, General Manager, Software and Systems Technology, Analog Devices, Inc. Alltför ofta levererar en produkt perfekt bildkvalitet
medan ljudet avslöjar att det har Àgnats mindre intresse. I och med att tillverkarna börjar se behovet av högpresterande audio som komplement till de avancerade digitala videoformaten blir SHARC allt viktigare för den avancerade TV-marknaden."
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1