Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 juli 2006

Morphic säljer kompletta vindkraftverk

Morphics vindkraftbolag DynaWind har mottagit sina första bestÀllningar pÄ tvÄ kompletta vindkraftverk.
FörsÀljningen innebÀr att Morphics verksamheten inom vindkraft utökas till projektering, försÀljning och tillverkning samt service och support av kompletta vindkraftverk. Kontrakten gÀller nyckelfÀrdig leverans samt fullserviceavtal med ett ordervÀrde av ca 20 Mkr. Leverans av de bÄda verken berÀknas ske i slutet av 2006.

Morphic har via ett tidigare dotterbolag medverkat till försÀljning av 12 st vindkraftverk pÄ den svenska marknaden samt verkar som underleverantör i flertalet av installationerna. Vindkraftverken Àr utvecklade av finska WinWinD vars teknik erbjuder mycket hög utnyttjandegrad och lÄga underhÄllskostnader. Fördelarna kommer ur en modern konstruktion som innebÀr att generatorn ger effekt vid lÄgt varvtal som vid en jÀmförelse innebÀr minskat slitage, lÄng livslÀngd och god lönsamhet för investeringen.

DynaWind som Àr ett helÀgt dotterbolag inom Morphic-koncernen har av moderbolaget övertagit rÀtten att tillverka och sÀlja WinWinDs produkter pÄ den svenska och norska marknaden. FörsÀljningen av de tvÄ första kompletta verken ligger i linje med den pÄgÄende satsningen som Morphic tidigare annonserat om betrÀffande bolagets utveckling inom energitekniksystem.

”Det Ă€r mycket glĂ€djande att vi nu gĂ„r frĂ„n ord till handling och fĂ„r bevisa för marknaden att vi Ă€r en komplett leverantör av vindkraftverk. Vi investerar stort i modern vindkraftteknologi och har för avsikt att koppla samman denna med vĂ„r brĂ€nslecellsverksamhet inom kort”, sĂ€ger Peter Heidlund, koncernchef för Morphic Technologies.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1