Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 24 juli 2006

Elektrotryck i konkurs

Den numera största svenska mönsterkortstillverkaren Elektrotryck AB har i dag pÄ egen begÀran försatts i konkurs.
Trots en kraftig ökning i order och ett positivt resultat för första halvÄret 2006 blev en konkurs oundviklig.

"För att klara oss över semestern behövde vi ha en större fakturering Àn vi lyckats med och dÀrför mÄste vi ta det hÀr steget" sÀger bolagets VD och Àgare Anders Björsell till evertiq.

I och med att Elektrotryck gÄr i konkurs sÄ försvinner ca 25 % av den svenska produktionskapaciteten för mönsterkort. En stor del av vad Elektrotryck tillverkat har gÄtt till nordiska telekomföretag vilka kan komma att drabbas hÄrt av uteblivna leveranser om inte en rekonstruktion kan göras genom konkursen.

"Förhoppningsvis kan en lösning som innebÀr fortsatt drift hittas vilket vore bra för den svenska industrin" fortsÀtter Anders Björsell, som hoppas att kunna hitta en lösning tillsammans med kunderna.

Elektrotryck grundades 1968 dÄ det fanns cirka 40 tillverkare i Sverige. Om Elektrotryck tvingas stÀnga kommer det att vara 8 tillverkare kvar och antalet anstÀllda i mönsterkortstillverkning gÄ frÄn cirka 200 personer till cirka 150 personer. Detta innebÀr att importen ytterligare kommer att öka och de nordiska kunderna kan komma att fÄ lÀngre leveranstider.

Till konkursförvaltare har utsetts advokaten Anders W Bengtsson frÄn Advokatfirman Nova AB i Stockholm.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2