Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 augusti 2006

Universal Instrument, Vitronics Soltec<br>och Hover-Davis lämnar moderbolaget

Amerikanska teknologikoncernen Dover Technologies International, Inc. renodlar sin verksamhet. Bolaget gör sig av med tre av sina dotterbolag; Universal Instruments, Vitronics Soltec och Hover-Davis.
Monterings- och Utrustningsområdet inom Universal Instruments är på väg att säljas till en ny intressent. Det är ännu okänt vem denna är men det rör sig om en väletablerad internationell teknologikoncern. Universal Instruments fokus kommer samtidigt att riktas ännu mera mot dess plattformar Genesis och AdVantis samt dess Lightning placeringshuvud.

Den resterande verksamheten övergår i ett nybildat bolag grundat av Universal och Feeder-specialisten Hover Davis. Det nya bolaget får namnet Unovis.

Dover ligger även i förhandlingar med intressenter om att sälja ut Hover-Davis samt lödutrustningstillverkaren Vitronics Soltec. Ännu har ingen köpare nämnts.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1