Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 22 november 2000

Debatt kring SoC på Electronica

Electronica i MĂŒnchen öppnades igĂ„r med den traditionella paneldiskussionen dĂ€r en rad intressanta personer ingĂ„r. I Ă„r bestod panelen av 6 representanter frĂ„n vĂ€rldens ledande halvledartillverkare. Temat för Ă„rets debatt var om SoC (System on a chip) kommer att revolutionera mikroelektronikindustrin. Och alla Ă€r eniga om att den kommer att göra det. De var ocksĂ„ eniga om att det kommer att stĂ€llas höga krav pĂ„ tillverkare, och bristen pĂ„ kompetens blir större.
Panelen bestod av Europas tre mÀktigaste chipchefer. Pasquale Pistorio, Arthur van der Poel och Ulrich Schumacher Vd'ar pÄ STMicroelectronics, Philips Semiconductors och Infineon Technologies.
För att fÄ ett mer globalt perspektiv pÄ debatten deltog Àven Fred Shlapak, VD pÄ Motorola Semiconductor Products, Juergen Knorr, styrelseordförande i Medea (Microelectronics Developments for European Applications) och Hans-Dieter Mackowiak, marknadschef för den amerikanska divisionen av Samsung Semiconductor.

Schumacher tog upp den viktiga frÄgan om begrÀnsade resurser. Han nÀmnde att Infineon pga svÄrigheterna av att fÄ tag i kompetens, tvingats nischa in sig pÄ ett fÄtal omrÄden. De koncentrerar sig idag frÀmst pÄ kommunikation.

Electronica slÄr rekord i Är med 3000 utstÀllare. I samarbete med branschen har fokus i Är satts pÄ mönsterkort, power supply circuits, och embedded systems.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2