Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 augusti 2006

ABB tar stororder på kraftelektronik

ABB meddelade idag att man har fÄtt order pÄ totalt ungefÀr 40 miljoner dollar för kraftelektronikutrustning frÄn den schweiziska tÄgtillverkaren Stadler Rail AG.
ABB:s omfattning av leveransen inkluderar integrerat drivsystem för tÄg och frekvensomvandlare för reservkraftförsörjning tillsammans med tÄgtransformatorer. Utrustningen kommer att installeras i 80 multipelenheter för regionala tÄg av typ FLIRT (snabbt, lÀtt, integrerat regionaltÄg) och i en serie GTW-ledade rÀlsbussar.

”Den hĂ€r ordern visar tydligt pĂ„ den kraftfulla kombinationen av ABB:s tekniskt avancerade produkter och transportindustrins sakkunskap”, sĂ€ger Tom Sjökvist, global chef för division Automation Products. ”Den bekrĂ€ftar Ă€ven vĂ„r position som en pĂ„litlig, lĂ„ngsiktig partner och förstahandsleverantör för tillverkare av moderna jĂ€rnvĂ€gssystem.”

De nya Stadler-tÄgen kommer att tas i bruk i Schweiz, Tyskland, Frankrike, Ungern och USA med leveranser fram till 2008. De senaste ABB-orderna, som bokats under andra kvartalet 2006, fortsÀtter en högproduktiv strategisk allians med Stadler Rail, som bildades under 2002.

Ytterligare order förvÀntas för Stadler-tÄg i Algeriet och Polen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1