Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 augusti 2006

Ny chef för Atlas Copcos Maskinuthyrning

Erik Olsson, Vice VD och operativt ansvarig för affÀrsomrÄdet Maskinuthyrning, tilltrÀder befattningen som chef för affÀrsomrÄdet och som VD och koncernchef för Rental Service Corporation.
Erik Olsson, som ersÀtter Tom Zorn, började pÄ Atlas Copco 1988 dÀr han har haft ett flertal positioner, bland annat viktiga ekonomichefsjobb i Sverige, Brasilien och i USA. Han var controller för Milwaukee Electric Tool Corporation i USA innan han 2001 började pÄ affÀrsomrÄdet Maskinuthyrning som affÀrsomrÄdescontroller och ekonomi- och finanschef. Erik Olsson har varit pÄ sin nuvarande position sedan i mars 2005.

“Erik Olsson har i betydande grad bidragit till den fantastiska utveckling som maskinuthyrningsverksamheten har haft under senare Ă„r. Han Ă€r en stark och respekterad ledare, med god erfarenhet av att bedriva verksamhet i USA,” sĂ€ger Gunnar Brock, VD och koncernchef för Atlas Copco-gruppen.

Erik Olsson Àr civilekonom frÄn Göteborgs universitet.

UtnÀmningen av en ny affÀrsomrÄdeschef har ingen pÄverkan pÄ Atlas Copcos beslut tidigare i Är om att avyttra affÀrsomrÄdet Maskinuthyrning. Processen fortskrider i linje med all tidigare kommunikation.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-11 12:50 V11.10.5-2