Annons
Annons
Komponenter | 08 augusti 2006

Svensk forskare får pris av NVIDIA

Tomas Akenine-Möller, docent och lektor inom datorgrafik och mobil grafik vid Lunds Universitet, blev en av pristagarna i årets NVIDIA Fellowship award och belönades med ett stipendium på 25.000 US dollar.
Pristagarna i årets NVIDIA Fellowship award valdes ut av en jury ledd av NVIDIAs Chief Scientist David Kirk. Tomas Akenine-Möller från Sverige var en av de 14 pristagarna som fick motta ett stipendium på 25 000 dollar vardera, vid en prisutdelning under årets SIGGRAPH-mässa som gick av stapeln 30 juli-3 augusti. Bland de övriga pristagarna märks bland andra Jaakko Lehtinen vid Helsinki University of Technology.

"NVIDIA Fellowship award-programmet är skapat för att stimulera och stödja förträfflighet inom grafik- och datorforskning på universitet runt om i världen, samt att förstärka kommunikationen mellan NVIDIAs FoU-team och enastående studenter och professorer", säger David Kirk, NVIDIAs Chief Scientist. "Vi anser att årets pristagare representerar de bästa och mest talangfulla utexaminderade studenterna i världen."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1