Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 maj 2001

Informationsskärm för smarta hem

En ny informationsskärm baserad på LCD-teknik presenteras den 3-4 maj på Sollentunamässans utställning Smarta hem expo. Den har tagits fram av Proditron Sweden AB i Borlänge, ett rätt nybildat företag i Crystal Valley-gruppen.
Företaget är dels inriktat på LCD-produkter för smarta hem, dels kontraktstillverkning. Båda verksamheterna utvecklas för fullt.
- Våra egna produkter baseras på LCD-teknik, berättar Johnny Hellgren, VD i företaget. Vår nya informationsskärm skall nu visas upp för potentiella kunder på fastighetsmarknaden och bland andra tillverkare och återförsäljare. Den borde också vara av intresse för operatörer och tjänsteleverantörer inom denna bransch.
- Vi planerar även att tillverka våra skärmar på OEM-basis, så kunderna kan sälja dem
vidare under eget namn, fortsätter Johnny Hellgren. På sikt kommer vi också att komplettera vårt program för smarta hem med produkter från andra leverantörer.
Proditron arbetar också med kontraktstillverkning och en stor del av denna skall enligt planerna ske i dotterbolaget Hansa Electronics i Ogrie i Lettland.
- Där håller vi håller just på att investera i en flexibel produktions/tillverkningslina, som beräknas bli klar och sättas i drift i mitten av maj, säger Johnny Hellgren och konstaterar att Hansa inledningsvis kommer att få ta hand om kretskortsproduktionen, medan sammansättningen sker i Sverige. Stora produktionsvolymer inom konsumentprodukter lägger man däremot hos samarbetspartners i Kina för att kunna erbjuda konkurrenskraftiga priser.
- Får vi sedan beställningar på mycket långa serier kommer vi i nästa steg att investera i en höghastighetslina, säger han och påpekar avslutningsvis att Hansa Electronics även har andra kunder i övriga Baltikum och Norden.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2