Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 augusti 2006

ABB i Ludvika tar rekordorder

ABB meddelade idag att man har tagit hem ett kontrakt, vÀrt 30 miljoner dollar, frÄn det sydafrikanska kraftbolaget Eskom, för utrustning som kommer att hjÀlpa till att förstÀrka tillförlitligheten i kraftnÀten. Detta Àr den största ordern nÄgonsin för ABB:s högspÀnningsbrytare.
ABB kommer att leverera 275 och 400 kilovolts brytare samt ventilavledare för mellanspÀnning och
400 kV till Eskom som en del i dess program för att förstÀrka kraftnÀten genom uppgradering av redan existerande och byggnation av nya transformatorstationer.

”VĂ„ra mellan- och högspĂ€nningsutrustningar kommer att spela en betydelsefull roll i att hjĂ€lpa Sydafrika att förstĂ€rka sitt kraftnĂ€t och sĂ€kerstĂ€lla pĂ„litlig elleverans”, sĂ€ger Bernhard Jucker, global chef för division Power Products. ”Vi har betydande erfarenhet av att arbeta med Eskom och uppfylla deras krav.”

Enligt kontraktet – som kommer att gĂ€lla i fyra Ă„r – kommer ABB att leverera omkring 300 högspĂ€nningsbrytare och 530 ventilavledare. Den största delen av ordern kommer att tillverkas i Ludvika, medan ventilavledarna för mellanspĂ€nning kommer frĂ„n Schweiz. Det Ă€r den största ordern av brytare som ABB nĂ„gonsin fĂ„tt. Brytarna Ă€r utrustade med toppmoderna polymerisolatorer som gör brytarna sĂ€krare och mer tillförlitliga.

Eskoms program Àr avsett att förstÀrka tillförlitligheten pÄ nÀtet i hela landet i linje med den planerade tillvÀxten. Kortsiktig fokus kommer att vara pÄ Eastern och Western Cape, Gauteng, Mpumalanga och KwaZulu-Natal.

Den hÀr ordern Àr den senaste i en serie kontrakt med Eskom. I maj 2006 undertecknade ABB ett ramavtal vÀrt 25 miljoner dollar för att leverera mellanspÀnningsstÀllverk och skyddsenheter för tvÄ 1 200 megawatts kraftanlÀggningar Àgda av Eskom.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-1