Annons
Annons
© nyul dreamstime.com Analys | 11 december 2014

… och elektronikföretagen ser största ökningen på länge

Teknikföretagen fastslog idag att leverantörer mot elektronikindustrin har vind i seglen mot årets slut. Vi tittar lite närmare på hur det ser ut.
Orderingången ökar sammantaget för den elektrotekniska industrin; det vill säga instrumentföretag, leverantörer till tele- och elektronikindustrin samt tillverkare av elmaskiner. Faktum är att siffrorna nu ser klart bättre ut än tidigare under 2014.

- Efterfrågan har stärkts i betydande grad för leverantörer till elektro- och teleindustri. Orderingången ökar här i den högsta omfattningen på fyra år.

- Orderingången för instrumentindustrin ökar sammantaget inte lika kraftigt beroende på lite dämpad exporttillväxt. Hemmaorder ökar däremot kraftigt.

-Tillverkare av elmaskiner redovisar en begränsad ökning där hemmaorder ökar något mer än på export. Den tidigare mycket positiva bedömningen av orderstocken har här sänkts.


Det sammantagna läget för alla Teknikföretag finns att läsa om här.

© Graf: Teknikföretagen

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2