Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Actia
Elektronikproduktion |

Silicon Valley-företag integrerar mjukvara i Linköpings-produkt

Startup-företaget Sibros från Silicon Valley och elektroniktillverkaren Actia har inlett ett samarbete som involverar OTA-plattformen DCP och Linköpings-produkten ACU6.

Enligt ett pressmeddelande har San Jose-företaget Sibros integrerat sin over-the-air-plattform (OTA), kallad Deep Connected Plattform (DCP), i Actias hårdvarubaserade konnektivitetsplattform ACU6.

Hemant Sikaria, vd för Sibros, skriver i pressreleasen att integreringen av Sibros i ACU6 ska göra det lättare för företagets kunder på olika plan, bland annat att lansera konnektivitetslösningar till sina fordon. Bland Sibros kunder återfinns bland andra Volta Trucks och Sono Motors.

Samarbetet inkluderar mjukvaruuppdateringar som ska täcka hela fordonsflottor (OTA), insamling av så kallad edge-data och diagnostik-kommandon för samtliga fordonstyper. 

Christian Sahlén, vd för Actias svenska verksamhet, har berättat om syftet med ACU6 i ett tidigare samtal med Evertiq. 

Det vi har gjort är att göra automotive-teknologier tillgängliga för den breda massan, som kan fokusera på sina funktioner i stället för att lägga onödiga utvecklingskostnader på att uppfinna hjulet en gång till, sade Sahlén till Evertiq. 

När Evertiq kontaktar Sahlén igen är syftet med samarbetet återigen att snabba på utvecklingen inom uppkopplade bilar och innovation för originaltillverkare inom bilindustrin, lastbilar och motorcyklar. 

Att Sibros integreras i ACU6 innebär dock inga produktionsmässiga förändringar för Actia i Mjärdevi, säger Christian till Evertiq över telefonen. Han ser snarare att detta breddar valmöjligheterna för originaltillverkarna, men att det även finns marknadsmässiga effekter.

Vi jobbar med en rad olika leverantörer av digitala fordonstjänster, bland annat WirelessCar. Skulle man som fordonstillverkare vilja lyfta in ACU6 till sina produkter finns nu även Sibros med bland valmöjligheterna. Samtidigt är det ett utbyte mellan de båda bolagen. Medan vi kan demonstrera ACU6 med Sibros, kan Sibros demonstera Actia i sin hemmiljö och på så vis lyfta in fler amerikanska kunder på plattformen, säger Christian till Evertiq.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2