Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epishine
Elektronikproduktion |

Epishine får mångmiljonbidrag från EU

Svenska Epishine tankas med 25 miljoner kronor via EU-fonden Life. Pengarna ska enligt Linköpingsbolaget bidra till att skala upp verksamhetens produktion av solceller för inomhusbruk.

"Med en resurs- och energieffektiv solcell för inomhusbruk på marknaden gör att Epishine kommer kunna hjälpa EU-kommissionen att påskynda förebyggande och minskande av batteriavfall inom IoT-sektorn," skriver Epishine i ett pressmeddelande. 

Eftersom fastigheter förbrukar en betydande del av vår totala energiförbrukning känns det oerhört viktigt att med hjälp av sensorer kunna bidra till nödvändig energioptimering. Tillsammans med våra kunder kan vi erbjuda lösningar som använder självförsörjande elektronik för att minska energiförbrukningen och därmed kostnaderna i fastigheter. Energioptimering kommer att vara avgörande för att säkerställa att den tillgängliga energin kan möta våra framtida behov, säger Anna Björklou, vd på Epishine, i pressmeddelandet. 

Solteknikföretaget Epishine meddelade i juli att bolaget flyttat till nya, större lokaler i Linköping till följd av ökad efterfrågan på ett globalt plan.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons