Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Imsys
Elektronikproduktion |

Imsys resultat försämras – men investeringarna ökar

Mikroprocessorolaget Imsys första kvartal visar på lägre omsättning, försämrat resultat men en markant ökning av investeringar i utvecklingsarbete.

Omsättningen uppgick till 21 tkr under perioden, vilket kan jämföras med 61 tkr under motsvarande period i fjol. 

Resultatet efter finansiella poster landade på -2'916 tkr (-2'234) och bruttomarginalen ökade till 68,2 procent (67,8).

"Verksamhetsårets första kvartal, 1 maj - 31 juli 2022 har genomförts i intensivt tempo. Bolagets kostnadsutveckling och resultat för första kvartalet är i linje med planerad nivå," går det att läsa i delårsrapporten. 

Enligt rapporten uppgick investeringar i utvecklingsarbete till 9'665 tkr, markant högre än samma period i fjol (3'014). 

"Imsys har under juni nått ett viktigt mål för utvecklingsarbetet genom att slutföra kretsdesignen för mikroprocessorn IM4000. Hela kretslösningen finns nu tillgänglig för marknaden och kan utvärderas av potentiella kunder," berättar bolaget 

Evertiq rapporterade under sommaren att Imsys, efter önskemål från potentiella kunder inom den asiatiska bilindustrin, beslutat att återuppta produktion och försäljning av IM3000, en mikroprocessor med lösningar för inbäddade system.

Mikroprocessorbolaget meddelade i början på september att styrelsen valt Jonas Wærn, tidigare på Neonode, för rollen som ny vd för verksamheten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons