Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© akeeris dreamstime.com
Komponenter |

CSIA kommenterar USA:s exportregleringar: "Diskriminerande"

Branschorganisationen för den kinesiska halvledarindustrin, CSIA uttrycker en besvikelse över åtgärderna som det amerikanska handelsedepartementet vidtagit för att bromsa Kinas framfart inom sektorn.

Uppdaterad; 2022-10-17 11:45

CSIA kallar åtgärderna, som sjösattes den 7 oktober, för "drastiska" och ett egenmäktigt förfarande som sätter den internationella handeln i gungning. Det framgår av ett uttalande från branschorganisationen. 

"Det är bekymmersamt att man applicerar nationell säkerhet och utrikespolitiska intressen i vardera beslut i denna, diskriminerande handelspolitik," står det i uttalandet. 

Man anser att regleringarna skadar den globala försörjningskedjan, skapar osäkerhet och riskerar skada samarbeten inom halvledarindustrin. 

"Vi vädjar, således, till den amerikanska regeringen att styra om skutan och återvända till det ramverk som tidigare skapats av World Semiconductor Council och Government and Authority Meeting on Semiconductor," fortsätter CSIA. 

Evertiq rapporterade i samband med sjösättningen av exportreglerna att kinesiska bolag har hamnat på det amerikanska försvarsdepartementets svarta lista över bolag som man anser har militär koppling.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1