Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© firaxissmooke dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Miljonregn över Polarium

Alecta investerar cirka 950 miljoner kronor i Polarium. En Investering som motsvarar runt tio procent av aktierna i bolaget.

Polarium tillhandahåller lösningar för energilagring och energioptimering med hjälp av litiumjonbatterier. Produkterna används redan i stor skala inom telekom, men bolaget expanderar nu även inom andra kundsegment. Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Det kommer att finnas en enorm efterfrågan på batterier i samhället under lång tid framöver som en del i övergången till förnyelsebara energikällor. Polarium ligger i framkant vad gäller batteriteknik och energioptimeringslösningar och har redan lyckats nå en stark marknadsposition globalt. Grundare och vd, Stefan Jansson och huvudägaren Vargas har också betydande erfarenhet och förtroende inom batterisektorn. Vi bedömer att detta kommer att vara en bra investering som ger god avkastning på lång sikt till Alectas kunder," säger Liselott Ledin, chef för aktieförvaltning på Alecta.

"Omställningen till förnyelsebara energikällor är mycket viktig för klimatet och vår framtida livskvalitet. Polariums lösningar är en pusselbit i detta. Alecta har som mål att vår portfölj ska vara klimatneutral till 2050 och vi har tydliga milstolpar på vägen dit. Genom denna investering får vi in ett bolag i vår portfölj som både har kommit en bra bit på vägen mot att själv bli klimatneutralt, och samtidigt bidrar till att minska utsläppen för sina kunder," säger Magnus Billing, vd Alecta.

Polarium tog in 178 miljoner kronor i somras för att fortsätta sin expansion.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons