Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission / Brinja (montage)
Elektronikproduktion |

Revansch för Brinja - vann Inission innovation award

IoT-startupen Brinja från Göteborg korades till årets vinnare av Inission innovation award och kammade därmed hem en miljon kronor i utvecklings- och tillverkningstjänster från Inission

Brinja stod som en av de tre finalisterna under fjolårets upplaga av Inission innovation award, men fick då se sig besegrade av Multi4, som vann både miljonen och publikens pris. 

Men i år kom revanschen för grundaren Xavier Leon och hans kollegor på västkusten. Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Det var en overklig känsla att äntligen få vinna. Vi är i en fas där vi letar leverantörer så timingen är perfekt. Detta löser flera av våra utmaningar," säger Xavier Leon från Brinja, i pressmeddelandet. 

Juryns motivering löd enligt följande: “Årets vinnare har utvecklat en produkt med hög uppfinningshöjd och stor marknadspotential. En smart och enkel innovation som minskar kostnader, ger bättre kontroll och ökar säkerheten. Allt genom en app i telefonen.”

Evertiq har tidigare rapporterat om Brinja. Dels i samband med att man utsågs till Årets elektronikföretag i västsverige 2020, och året därpå via ett reportage där bland annat behovet av just leverantörer berördes på djupet


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons