Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Evertiq
Elektronikproduktion |

Evertiq Expo Tammerfors – positiva vibbar från finsk elektronikindustri

Den 30 november 2022 begav sig Evertiq över Östersjön och till den andra upplagan av Evertiq Expo i Tammerfors, Finland.

58 utställande företag tog emot 110 besökare från 69 olika företag under onsdagens event i Tammerfors. Totalt närvarade 127 företag under dagen, bland dessa fanns tillverkare, distributörer, leverantörer och institutioner.

Johan Dahl, Vice President of Sales EMEA på distributören A2 Global Electronics + Solutions, höll i en av höjdpunkterna ur scenprogrammet. Dahl gav en överblick av den globala komponentindustrin, där han även talade om hur marknaden av förfalskade komponenter motarbetas.

Intertek fanns representerade på scenen i form av Jukka Vuorinen, Director of Global Accounts, förmedlade hur man bättre kan förstå effekten av att arbeta proaktivt med regulatoriska krav.

Evertiqs redaktör, Patrik Blomqvist, presenterade en kartläggning av den Europeiska batteriindustrins cellkapacitet och om den kan försörja fordonsindustrin i sin elektriska omställning. En presentation vars data även presenterats i en artikelserie om tre delar.

Mässgolvet präglades i stort av frågor som har funnits bland oss de senaste åren, till exempel försörjningen av olika typer av elektroniska komponenter, transportfrågor och ledtider, men även den rådande utvecklingen av elpriser och invasionskriget i Ukraina. Av de företag som Evertiq pratade med på golvet upplevde många en hög sysselsättningsgrad och goda affärsmöjligheter, men kanske framför allt en glädje av att ses under ett och samma tak för att samtala, umgås och nätverka


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons