Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sverre Jarild
Mönsterkort |

Tidigare Elmaticachef leder hemlig mönsterkortare

Under sena november mottog ett nyhetstips om en ny att mönsterkortsaktör kommer att kliva in på marknaden under januari 2023 – utredningsarbetet för att ta reda på vem som låg bakom startade och ny har ytterligare en pusselbit kunnat läggas.

Till en början var allt vi fick en länk till en webbplats med titeln "Watch us launch" och möttes av en nedräkning till januari 2023 och ett löfte om ett företag som kommer att ta "PCB compliance to the next level."

När vi tittade på ”Whois Record” och domänprofilen såg vi ett IP hemmahörande i Norge, men där tog spåret slut. Fram tills nu.

Samma anonyma källa hörde av sig igen, denna gång med mer information, och även information som bekräftade vår misstanke om att företaget har norska band.

Teamet bakom ”Watch us launch” kommer att ledas av Vidar Olsen som verkställande direktör. Namnet känns nog igen av en hel del då han är tidigare Chief Procurement Officer för Elmatica – som förvärvades av NCAB i oktober 2021.

Mejlet innehöll också ett uttalande av Olsen, där han säger att han kommer att ”leda en grupp av entusiastiska kollegor mot nya mål. Efter decennier i branschen hittade vi vår nisch på marknaden, efterlevnad.”

– Som ett resultat designar vi den mest komplexa och avancerade egenutvecklade IT-plattformen i branschen, kan hantera och dokumentera de mest komplexa efterlevnadsreglerna, säkra leveranskedjan och skydda våra kunders data, säger Olsen.

Plattformen som Vidar talar om ska ha byggts med kundernas och bolagets tillverkningspartners behov och krav i beräkning  – och inte bara sina egna.

Baserat på tidigare och ny information kan vi alltså bekräfta att det handlar om ett norsk företag, även om vi inte har det faktiska namnet ännu. Det kommer att ledas av en tidigare Elmatica-chef. Vidar Olsen säger själv att han kommer att leda en ”grupp entusiastiska kollegor”, hur stor denna grupp kollegor kommer att vara är dock ännu oklart.  Fokus verkar vara en plattform för att förenkla dokumentation kring efterlevnadsregelverk och dataskydd.

Evertiq har kontaktat källan med ytterligare frågor.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2