Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt via LinkedIn
Elektronikproduktion |

Northvolt söker 1000 nya medarbetare till Skellefteå

Nu ökar produktionen vid Europas – och Sveriges – första riktiga batterigigafabrik, Northvolt Ett. För att nå målet behövs det dock mer muskler.

På sin hemsida skriver Northvolt att man under 2022 rekryterat fler än 600 medarbetare till Northvolt Ett i Skellefteå. Batteritillverkaren behöver dock ännu fler, minst 1000 till skriver bolaget.

Tjänsterna som behöver fyllas är allt från operatörer, mekaniker, ingenjörer, kvalitetstekniker och så vidare.

Samtidigt meddelar batteritillverkaren via LinkedIn att  en milstolpe har nått i samarbetet mellan Northvolt och Volvo – den första battericellen till billtillverkaren har nämligen producerats.

Cellen är en prismatisk cell och skräddarsydd efter Volvo Cars krav på elektrisk framdrivning – samarbetet syftar till att bidra till längre räckvidd och snabbare laddningstider.

Det var under sommaren förra året som Volvo och Northvolt meddelade om planerna för ett joint venture-bolag för att utveckla och producera mer hållbara batterier. Dessa planer innefattar även en framtida gigafabrik i Göteborg, en fabrik som väntas tas i drift 2025.

Som en del av planerna har Volvo Car Group också som mål att 15 GWh av battericellerna per år ska köpas in från den befintliga Northvolt-fabriken i Skellefteå från och med 2024.

Biltillverkaren har tidigare gått ut med delmålet att hälften av företagets bilförsörjning ska utgöras av helt elektriska bilar i mitten av årtiondet, med målgången är att man enbart ska sälja elbilar senast 2030. 
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2