Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Syntronic
Elektronikproduktion |

Syntronic startar 2023 med förvärv och rekryteringssatsning

Igår kunde Evertiq meddela att Gävleföretaget Syntronic gjort ytterligare ett förvärv – kretskortsutvecklingsföretaget Vision Circuits Technologies i Kanada. Tillväxten på andra sidan Atlanten sägs också ha en positiv effekt på verksamheten i Sverige.

Samarbetet mellan utvecklarna i Kanada och Syntronics huvudkontor i Gävle kommer att vara tätt, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Björn Jansson, vd för Syntronic Group, menar att förvärvet är fortsättningen på en utveckling som innebär att bolaget tar ett starkare grepp om produktlivscykeln både i Sverige och globalt.

– Innan årsskiftet förvärvade vi ett produktionsbolag i Kanada, som nu är en nära samarbetspartner till våra svenska produktionssiter i Sandviken och Kumla. Genom förvärvet av Vision Circuits Technologies stärker vi upp ytterligare på forskning- och utvecklingssidan och tar ännu ett steg framåt i Syntronics globala utveckling, förklarar Björn Jansson.

Som tidigare rapporterats är Vision Circuits Technologies är en kretskortsaktör med IPC-certifierade ingenjörer och avancerad CAD-programvara. Förvärvet för med sig expertis inom radiofrekvens-, höghastighets- och högdensitetsspecifikationer. Kompetensen matchar den avancerade expertis som finns på Syntronics svenska kontor i Gävle, Sandviken, Stockholm, Göteborg, Kumla och Linköping, samt på företagets övriga internationella grenar.

Tillväxten på det internationella planet sägs också vara en positiv utveckling för verksamheten hemma i Sverige. Expansionen öppnar enligt pressmeddelandet upp möjligheter för de svenska kontoren, som kan ge värdefull support till de nordeuropeiska kontorens europeiska kunder.

Under fjolårets sista månader anställde Syntronic cirka 100 nya medarbetare i Sverige och menar nu att man ser en utveckling med ännu fler arbetstillfällen på sina svenska kontor, inklusive kontoren i Gävle och Sandviken.

– Vi ser Gävle och Sandviken som viktiga arbetsmarknader. Om efterfrågan fortsätter att vara god ser vi ett behov av att utöka med ett dussintal nya tjänster i Gävle och Sandviken, bekräftar Björn Jansson.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2