Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Semcon
Elektronikproduktion |

Semcon tecknar ramavtal med GKN Aerospace

Semcon meddelar att man tecknat ett nytt ramavtal med GKN Aerospace för tjänster som exempelvis konstruktion, simulering och beräkningar, mjukvaruutveckling samt eftermarknadslösningar.

Flygindustrin står inför stora utmaningar, inte minst när det kommer till hållbarhet. Evertiq rapporterade exempelvis igår att regeringen satsar – via Trafikverket – 15 miljoner kronor per år för att ta reda på hur vi snabbt kan få elflyg på plats i Sverige. Området är i ständig utveckling och GKN Aerospace är en del i det hela som en tillverkare av komponenter till bland annat rymdraketer och majoriteten av världens flygmotorer. 

– Vi ser fram emot att stötta GKN på deras resa och utmaningar framåt. Tillsammans med GKN:s experter kan vi utveckla teknik som verkligen gör skillnad, säger Ingvar Gillgren, Department Manager Product Information på Semcon, i ett pressmeddelande.

Ramavtalet löper från december 2022 tillsvidare och gäller tjänster inom Semcons båda affärsområden, Engineering & Digital Services samt Product Information. Mer precist handlar det om tjänster som konstruktion, simulering och beräkningar, mjukvaruutveckling samt eftermarknadslösningar. 

– Att Semcon har erfarenhet från att jobba i flera olika branscher är något vi på GKN uppskattar. Nya perspektiv är en viktig aspekt när det kommer till val av samarbetspartners, säger Mikael Karlsson, Inköpschef på GKN Aerospace Sweden AB.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons