Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo CE
Elektronikproduktion |

Volvo CE satsar på eldrivet, investerar 65 miljoner kronor

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) investerar 65 miljoner kronor för att producera elektriska hjullastare i sin fabrik i Arvika.

Investeringen på 65 miljoner kronor från Volvokoncernen kommer att göra det möjligt för Arvikafabriken – som är specialiserad på tillverkning av medelstora och stora hjullastare – att utöka sin anläggning med en ny byggnad för att stegvis introducera nya eldrivna hjullastare, det framgår av ett pressmeddelande.

Volvo CE har ambitionen att 35 procent av företagets sålda maskiner ska vara elektriska år 2030, och det är egentligen bara ett steg i strävan att vara helt fossilfritt år 2040.

Under hösten förra året meddelade företaget att man investerar 360 miljoner kronor i Braåsfabriken fram till 2027 för att kunna producera ett större utbud av dumprar med olika typer av drivlinor.

Dessa två storinvesteringar är en del av en större investeringsstrategi som syftar till Volvo CE kommer att utveckla elektriska lösningar vid flera av sina produktionsanläggningar, inklusive Konz i Tyskland, Belley i Frankrike och Changwon i Sydkorea, där andra eldrivna maskiner tillverkas.

– Det här är en tydlig signal om vårt engagemang för att bygga den värld vi vill leva i. Det är mer än 40 år sedan vi senast investerade i en ny byggnad och vad är bättre nu än att investera i vår framtid, vår planet och nästa generation, säger platschef Mikael Liljestrand i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1