Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Heart Aerospace
Elektronikproduktion |

Det blir ingen elflygsfabrik för Heart Aerospace i Göteborg

Det var i höstas som nyheten att det skulle byggas en en fabrik för elflygplan i Säve, Göteborg, och samtidigt skapa 500 nya arbetstillfällen, var på allas läppar. Ett halvår senare skrotas Heart Aerospaces plan för Säve.

När nyheten först slog ner hävdade bolaget att den planerade anläggningen skulle bli världens första kommersiella industri för elektriska passagerarflygplan.

– Vi har en plan och det är inte bara att bygga ett nytt elektriskt flygplan, utan en helt ny industri, sa Anders Forslund, grundare och vd för Heart Aerospace, i pressmeddelandet från i höstas.

Men nu står det klart att det planerna för Säve flygplats skrotas och att verksamheten flyttar någon annanstans, något som bolaget bekräftar till Göteborgs-Posten

Det har knappt gått ett halvår sedan etableringsplanerna basunerades ut men det förändrade marknadsläget har enligt bolaget lett till att det skulle kosta allt för mycket att rusta upp landningsbanan.

– Sedan vi gick ut med att vi skulle etablera oss på Säve flygplats har marknadsläget förändrats och nödvändiga investeringar som flygplatsen behövt göra för att rusta upp landningsbanan är inte längre möjliga att göra, säger Christina Zander, presschef på Heart Aerospace, till GP.

Även om planen för Säve har skrotats så siktar man fortfarande på att bygga fabriken, och skapa jobben, vart är dock oklart. Christina Zander säger till GP att rekryteringsplanerna på att anställa 500 personer till 2025 ligger kvar och att det enda som har beslutas just nu att att verksamheten inte kommer att ligga i Säve.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1