Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Infineon
Komponenter |

Grönt ljus för Infineon nya fab i Dresden

Infineon säger att man nu påbörjar bygget av sin nya anläggning för krafthalvledare i Dresden. Efter en omfattande granskning från både styrelse och tillsynsorgan har bolaget nu fått grönt ljus för anläggningen.

Infineon meddelar att det tyska näringsdepartementet (BMWK) har godkänt en tidig projektlansering, vilket innebär att bygget kan påbörjas redan innan EU-kommissionens granskning av juridiska subventionsaspekter är klar. Infineon söker finansiering på cirka en miljard euro från EU via European Chips Act.

Bolaget planerar att investera totalt cirka fem miljarder euro i anläggningen, som ska stå produktionsklar redan 2026. Infineon skriver i ett pressmeddelande att detta utgör den största enskilda investeringen i företagets historia.

Infineons vd, Jochen Hanebeck, säger i pressmeddelandet att bolaget ökar takten genom att utöka produktionskapaciteten för att kunna rida på den våg av möjligheter som digitaliseringen och elektrifieringen erbjuder.

– Vi ser en strukturellt växande efterfrågan på halvledare, till exempel för användning i förnybar energi, datacenter och elektromobilitet. Genom att bygga 300-mm Smart Power Fab i Dresden etablerar vi de nödvändiga förutsättningarna för att framgångsrikt kunna möta den ökande efterfrågan på halvledarlösningar.

När Europakommissionen först la fram sitt förlag på en halvledarfrämjande rättsakt sa man även att ett av målen var att fördubbla Europas nuvarande marknadsandel för halvledare – ribban sattes alltså på att äga 20 procent av marknaden år 2030.

Förutom krafthalvledare kommer fabriken även att fokusera på analoga- och blandsignalkretar.

Planen som den ser ut i dagsläget är att påbörja bygget under nuvarande år för att sedan kunna starta tillverkningen till hösten 2026. Man räknar med att projektet kommer att skapa cirka 1,000 högkvalificerade jobb. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1