Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Förhandlingarna klara, 1,400 tjänster ska bort från Ericsson

Det har under lång tid pågått förhandlingar mellan Ericsson och facket om hur telekombolaget ska spara 9 miljarder kronor. Förhandlingarna är nu avslutade och cirka 1,400 tjänster ska bort från Ericsson i Sverige.

Till TT bekräftar Ericsson att förhandlingarna är klara hemma i Sverige. Enligt information kommer uppsägningarna att baseras på frivilliga avgångspaket. Ericsson kommer enligt Karin Ronander på Ericssons pressavdelning att sjösätta ett ekonomiskt stödpaket där kompensationen kommer att baseras på den tid den anställda har jobbat på företaget.

Utöver det är informationen knapphändig och inga detaljer om hur mycket pengar det handlar om har offentliggjorts. Hur det hela kommer att se ut om inte tillräckligt många väljer att acceptera erbjudandet vill Ericsson inte gå in på, skriver TT.

Tjänstebortfallet kommer att slå brett i Sverige och täcker allt från ingenjörer till administrativ personal. Samtidigt kommer bolaget även att göra sig av med en mängd konsulter.

Det var i höstas i samband med Ericssons tredje kvartalsrapport som vd Börje Ekholm gick ut med informationen om att bolaget behöver dra in på kostnaderna. Senare i mitten av december gick bolaget ut med informationen att det handlade om 9 miljarder kronor till slutet av 2023. Sedan november förra året har Ericsson och facket förhandlat om hur dessa 9 miljarder kronor ska sparas.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2