Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Group
Teknik |

Volvokoncernen öppnar CampX i Frankrike

CampX by Volvo Group är ett koncept utformat för att påskynda ny teknik- och affärsinnovation inom hållbar mobilitet genom samarbete med startupföretag. Konceptet har nu vuxit till fyra innovationsarenor på tre kontinenter – i Frankrike, Sverige, Indien och USA – i och med öppnandet av nya CampX Lyon i Frankrike.

Som tidigare rapporterats erbjuder konceptet startupföretag en fysisk plats där de tillsammans med Volvokoncernen kan utforska och driva fram nya idéer. Företag med lovande teknik för eldrivna och självkörande fordon samt digitala lösningar, bjuds in för att samarbeta med Volvos ingenjörer och affärsexperter under korta valideringsprojekt på innovationsarenorna. 

Men utöver det är CampX ett ekosystem där startupföretag får tillgång till mentorer, nätverk och branschkunskap från Volvokoncernens experter för att kunna validera och testa sina idéer i laboratorier, verkstäder och i testfordon.

– Volvokoncernen har som mål att fasa ut koldioxid inom transportindustrin genom att utveckla innovativ teknik inom elektrifiering, automation och digitalisering. CampX är vår strategiska motor för att driva på denna omvandling genom partnerskap med innovativa startups. Vi samarbetar för att påskynda processen, säger Lars Stenqvist, CTO för Volvokoncernen i ett pressmeddelande.

CampX by Volvo Group öppnade i Göteborg 2019, och nu finns ytterligare tre innovationsarenor i närheten av Volvokoncernens forsknings- och utvecklingsanläggningar i Bangalore i Indien, Greensboro i USA och Lyon i Frankrike – där den senare öppnades i dagarna i närheten av Renault Trucks huvudkontor.

CampX Lyon kommer i huvudsak att fokusera på utfasning av koldioxid, urban logistik och uptime-tjänster för att minimera stillestånd för fordon. Sju samarbetsavtal är redan undertecknade för CampX Lyon.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2