Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epishine
Komponenter |

Epishine och Atmosic satsar på IoT-marknaden

Svenska Epishine har inlett ett samarbete med amerikanska Atmosic Technologies. Med kombinationen av Epishines inomhussolcell och Atmosics trådlösa teknologi med extremt låg effekt tar bolagen sikte på IoT-marknaden.

Epishine och Atmosic har kombinerat sina teknologier och kunnande för att skapa en ultratunn självdriven fyr, annars kallad "beacon". Atmosic Technologies har designat trådlösa lösningar som minskar strömförbrukningen för anslutna enheter. När det amerikanska bolagets ATM3 Bluetooth system-on-chips (SoCs) kombineras med Epishines inomhussolcell, kan fyren skörda tillräckligt med energi för att fungera utan batterier. Något som avsevärt kommer att minska batterislöseri inom Internet of Things menar bolagen.

– Atmosics teknologi med ultralåg effekt i kombination med vår solcells höga prestanda visar verkligen att det redan finns en lösning för IoT-marknadens distribution av miljarder sensorer. Tidigare frågor om hållbarhet och kostnader för att driva IoT-enheter på batterier har sin lösning här, säger Niklas Forsgren, Head of Product Integration på Epishine i ett pressmeddelande.

Epishines inomhussolcell produceras i en roll-to-roll process här hemma i Sverige. Så sent som i somras kunde Evertiq rapportera att bolaget ökar kapaciteten och flyttar till större lokaler i Linköping.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2