Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Easee
Elektronikproduktion |

Easee överklagar Elsäkerhetsverkets beslut

Norska Easee har blivit blivit belagda med försäljningsförbud för två av sina laddboxar i Sverige efter en granskning av Elsäkerhetsverket. Easee svarar nu på förbudet och meddelar att man kommer att överklaga.

Easee överklagar både det införda försäljningsförbudet och att det infördes med omedelbar verkan. Bolaget hävdar att det inte finns någon teknisk eller juridisk grund för att införa ett sådant förbud.

– Vi håller inte med om beslutet och kommer att göra allt vi kan för att skydda våra kunder, partners och anställda. Vårt huvudfokus har alltid varit människor och säkerhet, säger grundaren och vd Jonas Helmikstøl i ett pressmeddelande.

Har fortsätter och menar att bolagets kunder kan fortsätta att ladda som vanligt och behöver inte vidta några åtgärder. 

Easee lyfter fram att det inte har inträffat några incidenter som ligger till grund för det införda försäljningsförbudet, vilket också framhålls i Elsäkerhetsverkets rapport.

Elsäkerhetsverkets säger själva att anledningen till försäljningsförbuden är att det inte finns en jordfelsbrytarlösning och ett DC-skydd som uppfyller kraven i de standarder som utrustningen är deklarerad för.

Easee arbetar med att överklaga försäljningsförbudet och begära inhibition mot dess omedelbara verkan. Bolaget skriver vidare att de räknar med att begäran om inhibition ska behandlas av domstolen inom kort.

"Det blir också en vanlig överklagandeprocess, där vi återigen ska bevisa varför våra laddare är de säkraste på marknaden. Denna överklagandeprocess kan ta flera månader, men om begäran om inhibition inom kort tid behandlas av domstolen och accepteras, blir det inget försäljningsförbud under tiden," avslutar bolaget.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons