Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sound Dimension
Komponenter |

Sound Dimensions vd avgår, rekryteringsprocess inleds

Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl har tillsammans med styrelsen beslutat att avgå. En rekryteringsprocess av en ny vd kommer att inledas direkt.

– Jag vill tacka Thomas för hans insatser för bolaget och hans delaktighet i att sätta bolaget på börsen och utveckla vår teknologi till vad den är idag. Jag önskar honom lycka till i fortsättningen och uppskattar att Thomas även kommer att stötta processen i onboardingen av ny vd. Sound Dimension avser nu att skifta fokus mot en ökad kommersialisering av vår teknologi, Säger Björn Walther, styrelseordförande för Sound Dimension i ett pressmeddelande.

En process för rekrytering av en ny permanent vd påbörjas nu. Thomas Bergdahl kommer att kvarstå i sin roll fram tills dess att en ersättare har tillsatts och kommer även att vara kvar under en övergångsperiod.

– I det skede Sound Dimension befinner sig nu, och för nästa steg i bolagets utveckling, krävs en annan typ av ledarskap än tidigare. Min styrka ligger framför allt på den tekniska utvecklingen och att ta produkter fram till kommersialisering. Jag har uppskattat utmaningen i att ta teknologin dit den är idag, och jag ser fram emot att följa hur bolaget kan få ut teknologin på marknaden, säger Thomas Bergdahl.

Tidigare i mars kunde Evertiq rapportera att Karlstadsbolaget tagit ett viktiga steg i sin strategi mot att lansera AiFi-inside på chip via ett samarbete med Nordic Semiconductor.

Efter en gedigen utvärdering har Sound Dimension beslutat att välja Nordic Semiconductor som leverantör av hårdvara för bolagets AiFi Inside-teknik, som kommer att lanseras under sommaren 2023. Valet erbjuder enligt bolaget en snabbare väg framåt för pågående satsningar med AiFi-inside för Bluetooth-ljudenheter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2