Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Norautron
Elektronikproduktion |

Easees problem spiller över på underleverantörerna

Evertiq har sedan Elsäkerhetsverkets granskning och efterföljande säljförbud av Easees laddboxar följt utvecklingen. Medan cirka 100 Easee-anställda blickar mot en osäker framtid har besked om uppsägning redan landat hos underleverantörer.

Kontraktstillverkaren Norautron i norska Horten har – som ett resultat av Easees försäljningsförbud – varslat 81 av sina anställda om uppsägning, rapporterar NRK.

Norautron har varit Easees tillverkningspartner sedan 2018, men nu har produktionen av laddboxarna stannat av helt. Under våren 2021 kunde Evertiq rapportera att Easee och Norautron ingått ett produktionsavtal i miljardklassen. Under tidiga 2022 meddelade kontraktstillverkaren att man räknade med att produktionsvolymerna av Easees laddboxar skulle dubblas jämfört med 2021 och att man därför gjort ett antal investeringar.

– Tyvärr är jag rädd att konflikten med Elsäkerhetsverket kommer att sträcka sig över ett halvår, vilket är nuvarande regler för permitteringar. Därför har vi tyvärr varit tvungna att göra uppsägningar, säger vd för Noratron Group, Øyvind Sedivy till NRK.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons