Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ferroamp
Elektronikproduktion |

Ferroamp har fördubblat produktionen av stora system

En viktig milstolpe i Ferroamps arbete med att skala upp produktionen har passerats. Kontraktstillverkaren Note har nu nått målet för den produktionstakt som sattes i höstas och har fördubblat produktionen av det stora fastighetssystemet EnergyHub XL.

– Efterfrågan på våra produkter ökar hela tiden och därför känns det väldigt bra att kunna konstatera att upprampningen av produktionen av stora system går som planerat. Note har gjort ett fantastiskt arbete och vi ser nu goda möjligheter att växa ytterligare, säger Fredrik Breitung, tf vd för Ferroamp i ett pressmeddelande.

Det var under september förra året som Ferroamp skrev avtal med elektroniktillverkaren Note om att fördubbla produktionen av EnergyHub XL. EnergyHub XL är den större växelriktaren som är avsedd för flerfamiljshus och andra större fastigheter.

Halvvägs in i mars kunde man konstatera att målet var nått vid fabriken i Norrtälje, helt enligt plan.

– Vi är både nöjda och stolta över den ökade leveranstakten. Det gäller även hur det goda samarbetet fortsätter att utvecklas mellan Note och Ferroamp, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef för Note.

Ferroamps använder sig av en patenterad likströmsteknik för att styra elanvändningen så att fastighetsägaren får ut mer av sina solceller och kan dessutom integrera elbilsladdning och batterier för energilagring. Hjärnan i systemet är EnergyHub som är en växelriktare för solceller och batteri som även hanterar obalanser i elnätet genom dynamisk fasbalansering.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons