Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer lämnar Nasdaqs observationslista

Nasdaq har beslutat att Midsummer återfår sin plats på First North Premier Growth Markets ordinarie lista efter att ha haft så kallad observationsstatus sedan slutet av februari.

Det var under sena februari som Nasdaq beslutade att ge Midsummeraktien observationsstatus på First North Premier Growth Market. Anledningen var främst att företagets gröna obligation skulle löpa ut inom kort. Vid det tillfället skulle 200 miljoner kronor betalas tillbaka till långivarna och enligt Nasdaq hade Midsummer vid den här tidpunkten ännu inte presenterat några detaljer för ny finansiering.

Midsummer har nu återfått sin plats på First North Premier Growth Markets ordinarie lista. Beslutet grundades på en ny kassaflödesplan som presenterades av Midsummer och som visar att företaget har tillräckligt rörelsekapital efter att dels den gröna obligationen på 200 miljoner kronor förlängts med tre år, dels att företaget erhållit en utbetalning från Invitalia på cirka 75 miljoner kronor för färdigställande av sin fabrik i Bari. Därmed finns det inte längre skäl för Midsummer att ha observationsstatus, enligt Nasdaq.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons