Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© European Union 2021
Komponenter |

STMicro och GF får EU-stöd för fransk fabrik

EU Kommissionen godkänner Frankrikes förslagna åtgärd för att stödja STMicroelectronics och GlobalFoundries planer att bygga en ny tillverkningsanläggning för halvledare i Crolles, Frankrike

Frankrike meddelade kommissionen om sin plan att stödja ST och GF:s projekt att bygga och gemensamt driva en front-end-anläggning i Crolles, Frankrike. Stödet kommer att ta formen av direkta bidrag till ST och GF för att stödja deras investeringar i projektet till ett värde av totalt 7,4 miljarder euro, går det att läsa i ett pressmeddelande.

Det var under sommaren 2022 som de båda bolagen offentliggjorde planerna om att bygga en gemensam fabrik. Den framtida 300-millimeters-fabriken kommer att byggas i nära anslutning till STMicroelectronics befintliga anläggning i Crolles och förväntas nå full kapacitet 2027, med en årlig wafer-kapacitet på 620,000 vid full utbyggnad.

För att få tillgång till dessa bidrag har ST och GF gått med på att tillhandahålla viss kapacitet för små och medelstora företag och tredje parter att testa och utveckla sina produkter i en verklig industriell produktionsmiljö. Bolagen har även gått med på att fortsätta att investera i utvecklingen av nästa generations FD-SOI-teknik. Man har även kommit överens om att ST och GF ska tillfredsställa beställningar med så kallad EU-prioritet vid händelse av brist.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons