Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PiezoMotor
Komponenter |

Acuvi levererar första enheterna i projektet för handburen diagnostik

Tidigare i januari i år meddelade Acuvi att bolaget ingått en avsiktsförklaring kring framtida leveranser av mikromotorer inom ULTRA-serien till en handburen diagnostikapplikation. Nu har Uppsalabolaget levererat de första motorerna till kunden för utvärdering.

Precis som tidigare rapporterats är kundens avsikt, förutsatt att att ULTRA-motorerna kan implementeras framgångsrikt i applikationen, att inleda förserieproduktion under det första kvartalet 2024. Uppsalabolaget säger att att de två första årens behov kommer att uppgå till mellan 100,000 och 200,000 motorer för att vid fullskalig produktion nå 400,000 motorer per år.

Kunden, som är baserad i Storbritannien, omsatte 2022 cirka 330 miljoner dollar och hade försäljning i mer än 100 länder.

– Jag är väldigt glad att vi har ökat tempot i det här projektet och snabbt genomför denna leverans. Nu ska kunden testa motorerna i sitt system och förhoppningsvis kan vi uppdatera status i projektet redan under innevarande kvartal”, säger Olof Stranding, tf vd på Acuvi.

Avsikten är att volymproduktion av motorerna ska ske i PiezoMotors anläggning i Uppsala och intäktspotentialen för denna diagnostikapplikation bedöms till ca 50 miljoner kronor per år för Acuvi.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons