Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Optronic
Elektronikproduktion |

Optronics planerar att växa över tid i Lund

När Optronics kontor i Lund slår upp dörrarna inom kort är ambitionen att växa över tid. Under det första året är målsättningen att rekrytera en platschef och två utvecklare. Därför går man nu in i en mer intensiv fas i sitt rekryteringsarbete.

Tidigare i april meddelade Skellefteå-företaget Oprtonic att man beger sig söderut och etablerar kontor i Lund

Bakgrunden till etableringen är en ökad efterfrågan på företagets erbjudande inom utveckling. När Oprtonic för annonserade tillväxtplanen blev det också klart att utvecklingschefen Markus Bylesjö inledningsvis skulle komma att axla rollen som tillförordnad platschef – fram till dess att en mer permanent lösning är på plats. 

Nu ger sig bolaget ut för att hitta denna permanenta lösning och ett rekryteringsarbete inleds.

– De som kliver in hos oss får ta ett stort ansvar för produkterna de utvecklar. De bör tycka om att möta och hantera en stor variation av utmaningar och där en hel del tvärfunktionell samverkan behövs, säger utvecklingschefen säger Markus Bylesjö i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till Optronics satsning i Lund handlar som sagt om att efterfrågan inom utveckling av optisk mätteknik ökar kraftfullt, och detta inom en bredd av branscher. Det handlar bland annat om medtech, där Optronics redan har en stark grund.

Ytterligare en fördel som etableringen för med sig är att det flyttar Optronic närmare ett flertal existerande kundrelationer. Däribland finns Serstech, där Optronic haft en del i utvecklings- och prototypfasen till det handhållna instrumentet Serstech Arx som används för identifiera substanser som narkotika, sprängmedel och kemiska stridsmedel. Produkten serietillverkas nu i Skellefteå. 

Ett annat kundsamarbete är det med Phase Holographic Imaging, som tillhandahåller instrument för icke-invasiva mätningar på cellnivå och Lumito, som ger förutsättningar för en förbättrad vävnadsdiagnostik. 

– Medtech växer, men vi har också kunder inom många andra fält. Det kan handla om instrument som använder spektroskopi för kvalitetskontroll av spannmål, målmätning inom lantmäteri och laserbaserade instrument som behövs för navigationen av självkörande fordon. Det är ett brett teknikområde med många typer av applikationer. På Optronic är vi inte nischade mot en viss bransch, utan kunder vänder sig till oss tack vare vår kompetens inom utveckling och tillverkning av optisk mätteknik, avslutar Markus Bylesjö.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2