Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Balder
Elektronikproduktion |

Inmotion slår upp portarna till ny produktionsanläggning

Den sin nya produktionsanläggning i Stockholm dubblar Inmotion sin produktionskapacitet. Med tillgång till den nya kapaciteten kan bolaget leverera komponenter för närmare 200 000 fordon per år.

Inmotions nya möjlighet att leverera komponenter för 200 000 fordon per år förväntas generera en årlig omsättning på nästan en miljard inom de närmaste fem åren och även skapa 100 nya jobbmöjligheter.

Som en tillverkare av kraftelektronik för kommersiella fordon – främst motorstyrenheter och växelriktare till el- och hybridfordon som bussar, lastbilar, entreprenadmaskiner, truckar – är investeringen i den nya anläggningen nödvändig för att  möta kundernas behov när elektrifieringen inom fordonsindustrin fortsätter att öka kraftigt.

– Inmotion har många års erfarenhet av kraftelektronik för elfordon, och vi tar nu ett ordentligt kliv framåt i och med den ökande elektrifieringen av tunga nyttofordon. Vi är ett globalt företag som expanderar på en växande marknad, där utbyggnaden här i Stockholm blir nyckeln för vår tillväxt och låter oss serva våra kunder på bästa sätt. Det känns roligt och inspirerande idag få inviga vår nya anläggning, säger Mattias Nubäck, General Manager på Inmotion Technologies i ett pressmeddelande.

Satsningen har gjorts tillsammans med fastighetsägaren Fastighets AB Balder och den totala investeringen är cirka 250 miljoner kronor. Inmotion har hyrt lokaler i Stockholm av Balder sedan 2005 och de tidigare lokalerna har nu kompletterats med den nya anläggningen på cirka 6 000 kvadratmeter. Det första spadtaget togs februari 2022 och i juli 2023 tas den nya anläggningen i bruk.

© Balder

Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2