Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Satcube
Elektronikproduktion |

Produktionsstart runt hörnet för Satcube

För bara ett par månader sedan stod det klart att det svenska teknikföretaget Satcube var i desperat behov av mer produktionsmuskler. Det hela ledde till att tillverkaren av terminaler för satellitkommunikation i mars månade satte spaden i marken för ny anläggning för massproduktion i Karlstad.

Snart är det dags för produktionsstart vid den nya fabriken i Karlstad. När Satcube först gick ut med planerna på den nya produktionsanläggningen var målsättningen att fabriken skulle stå klar den första juli. Och med nya lokaler tillkommer behovet av ny personal.

Till NWT berättar Henrik Strandén, delägare och ansvarig för produktionen i Karlstad att när fabriken väl står kvar börjar jakten på nya muskler. Idag har Satcube 15 anställda vid den existerande fabriken i den värmländska staden, men om ett år tror Strandén att anläggningen är 40 man stark. Nere i Göteborg, vid huvudkontoret, är man redan ett 40-tal personer som jobbar med utveckling av mjukvaran till produkterna.

– Inom två år kommer vi att vara över 100 anställda i Göteborg och Karlstad, säger Henrik Strandén till NWT.

Som tidigare rapporterats av Evertiq innebär den nya fabriken att Satcube ökar produktionen tre gånger om. När byggstarten gick berättade företaget för Evertiq att planen är att sparka igång produktion vid fabriken under mitten av augusti och att man kommer att behöva anställa upp till 25 nya personer redan under 2023.

Marknadsläget skapar stor efterfrågan

Det rådande världsläget har skapat en stor efterfrågan på försvarsmaterial säger Henrik Strandén till NWT, och däribland ny teknik för kommunikation. Han lyfter att mobiltelefoner tillexempel bara har 10 procents täckning globalt sett, och att man med hjälp av terminaler och satellittrafik kan uträtta stabil kommunikation. Satcube har bland annat startat tio olika projekt i krigets Ukraina.

Kunderna hittas inom försvarssektorer och räddningstjänster i flera olika länder. FN, Röda Korset och flera stora internationella tv-bolag är några av kunderna som Strandén listar för tidningen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2