Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Kanadensisk miljardsatsning i den svenska batteritillverkaren

Northvolt får stöd från en av Kanadas största pensionsförvaltare. Investment Management Corporation of Ontario (IMCO) investerar 400 miljoner dollar, närmare 4,3 miljarder kronor, i den svenska batteritillverkaren Northvolt.

Northvolt har högt flygande planer. Målet är att leverera 150 GWh årlig produktionskapacitet till 2030, och för det krävs det fler gigafabriker. Uppe i Skellefteå har Northvolt redan börjat producera batterier, men det finns påbörjade projekt på flera andra platser och nya projekt på horisonten.

Enligt ett pressmeddelande från IMCO kommer kapitalet att möjliggöra Northvolts planerade expansion. Värt att nämna är att detta kapital landar hos Northvolt samtidigt som bolaget valt att gå vidare med sina planer för en tysk gigafabrik.

– Vi är glada över att bli partners med IMCO’s team för att bygga framtidens rena energi tillsammans. Den här investeringen ger bränsle till vår expansion och tillåter oss att vidareutveckla vårt globala avtryck och driva hållbar tillväxt i vårt uppdrag att leverera världens grönaste batteri, säger Alexander Hartman, finanschef på Northvolt i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons