Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© elmos
Komponenter |

Elmos waferanläggning i Dortmund säljs till amerikaner

Efter en misslyckad försäljning till Silex Microsytems har nu Elmos Semiconductors kritat på avtal om att sälja sin waferfabrik för 200-millimeters kiselskivor i Dortmund, Tyskland till amerikanska Littelfuse.

Elmos har gått med på att sälja waferfabriken till ett nettoköpepris på cirka 93 miljoner euro. Enligt avtalet kommer Littelfuse att köpa hela waferfabriken i Dortmund,  tillsammans med dess teknikteam på cirka 225 anställda. Alla andra aktiviteter, inklusive testverksamheten, kommer att finnas kvar i Elmos ägo.

Det var i december 2021 som Elmos ingick ett avtal med svenska MEMS-giganten Silex Microsystems där det svenska bolaget skulle ta över tillverkningsverksamheten vid fabriken i Dortmund. Den planerade försäljningen av waferfabriken stötte dock på patrull och blockerades ett år senare av Tyska myndigheter. Redan 2015 förvärvades Silex Microelectronics av det kinesiska företaget Nav Technology Co Ltd – vilket också är anledningen till att försäljningen av Elmos fabrik stoppades av tyskarna.

Med förvärvet av Elmos waferfabrik i Dortmund, stärker Littelfuse upp sina kapaciteter inom krafthalvledare för kraftomvandlingsapplikationer.

Bolagen räknar med att slutföra transaktionen den 31 december 2024, dock så måste den som bekant klara vissa stängningsvillkor, som myndighetsgodkännanden. Elmos kommer att behålla full operativ kontroll över waferfabriken fram till dess.

I samband med försäljningen har Elmos och Littelfuse kommit överens om att ingå ett flerårigt "kapacitetsdelningsavtal" fram tills 2029 initialt. Enligt detta avtal kommer Elmos att köpa definierade volymer kiselskivor som produceras vid fabriken.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2