Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© kritchanut dreamstime.com
Komponenter |

RS Group slutför förvärvet av Distrelec

RS Group har slutfört sitt 365 miljoner euro förvärv av distributören Distrelec B.V.

Det var tidigare i april i år som RS meddelade att man planerade att utöka gruppens närvaro i kontinentaleuropa, framförallt i Tyskland, Schweiz och Sverige – och detta genom förvärvet av Distrelec.

Distrelec betjänar cirka 180 000 kunder i 19 länder och utökar RS närvaro i kontinentaleuropa. Distrelec har sitt huvudkontor i Manchester, Storbritannien, och har cirka 400 anställda och 12 försäljningskontor i Europa. Företaget driver också två distributionscentraler i Schweiz och Nederländerna samt en gemensam servicecentral i Lettland.

Distrelec beskrivs som en kompletterande verksamhet till RS med en jämförbar produktmix och kundfokus. Precis som för RS kommer två tredjedelar av Distrelecs intäkter från digitala kanaler och det genomsnittliga ordervärdet är också jämförbart med RS. Denna konkurrensposition ökar RS intäkter med ca 40 procent i DACH (Tyskland, Österrike och Schweiz), cirka 80 procent i Skandinavien, och ökar skalfördelarna i Italien, Benelux och Östeuropa.

Distrelec kommer att integreras i koncernens EMEA-region och ledas av Peter Malpas (President EMEA, RS) med viktiga medlemmar i Distrelecs ledningsgrupp, däribland Raj Patel (Managing Director) och Ben Scholey (Chief Information Officer).


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons